Επιλογή Κουφωμάτων

Σωστός τρόπος για την επιλογή κουφωμάτων αλουμινίου ΔΕΝ υπάρχει διότι κάθε έργο είναι από την φύση του μοναδικό.

Τα σωστά κριτήρια είναι αυτά που θα καθορίσουν την επιλογή των κατασκευών αλλά και των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν .

Όλα έχουν να κάνουν με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε έργου αλλά και με τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου.

Ο δικός μας τρόπος είναι ένας … η  ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ κατά την  διερεύνηση  αναγκών του ενδιαφερομένου .

Βασικοί παράγοντες σωστής επιλογής κουφωμάτων,  είναι η γεωγραφική θέση του έργου και οι εποχιακές ιδιαιτερότητες. Η μελέτη κουφωμάτων θα πρέπει να γίνει με ευλάβεια , κατά προτίμηση πριν σχεδιαστεί το κτίριο λαμβάνοντας πολύ  σοβαρά  υπόψη την θερμομόνωση , την ηχομόνωση ,την ασφάλεια και τις προσωπικές επιθυμίες του εργοδότη.

Πονοκέφαλο προκαλεί στους περισσότερους η διαδικασία συλλογής προσφορών  , ώστε να επιλέξουν το σωστό προϊόν και τον σωστό άνθρωπο να του αναθέσουν το έργο.

Ποια είναι όμως τα κριτήρια?

Πως ξεκινάμε και που καταλήγουμε?

Τι είναι αυτό που μας κάνει στο τέλος να επιλέγουμε?

Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η επιλογή του ανθρώπου που θα πρέπει να εμπιστευτείτε και να αναθέσετε το έργο. ο κατασκευαστής θα πρέπει να σας κερδίσει με τον επαγγελματισμό του έτσι ώστε να αφεθείτε και να νιώσετε την σιγουριά και την ασφάλεια.

Τέτοιας φύσεως εργασίες γίνονται μια φορά κι αυτός είναι ο πιο αυστηρός κανόνας , ώστε το θεωρητικά ακριβό να σας βγει οικονομικό και όχι το πρακτικά οικονομικό να το πληρώσετε 3 φορές πάνω.

Σ’ εμάς έχει γίνει βίωμα να μαζεύουμε κακοτεχνίες οικονομικών και ανεπίσημων εγκαταστάσεων και είναι ένα πράγμα το οποίο δεν μας φοβίζει , εκεί διαπρέπουμε εις διπλούν.

Εσείς αρκεί να αφεθείτε στην εμπειρία μας.

Πάντα να ζητάτε γραπτή πρόσφορα με ανάλυση και τεχνικές προδιαγραφές των  υλικών και των εργασιών που επιβαρύνεστε.

Πάντα να συγκρίνετε ίδιου τύπου οικονομικές προσφορές από τον ανταγωνισμό με τις ίδιες κατασκευαστικές και προιοντικές επιλογές.

Συμβουλή: Η μεγάλη απόκλιση τιμών μεταξύ των προσφορών, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις…

Όλα τα προϊόντα αλουμινίου της εταιρίας που θα αναθέσετε το έργο θα πρέπει να είναι εγγράφως πιστοποιημένα σε Διεθνή Κοινοποιημένα Εργαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η επιλογή του σωστού κατασκευαστή αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για την ορθή ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση ενός καλού και ποιοτικού κουφώματος. 

Επιλογή Προσφορών

Συντήρηση Κουφωμάτων

Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι να μην βλάψετε με τον καθαρισμό την εμφάνιση και την λειτουργία του κουφώματος.

Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο υγρό καθαρισμού , εφαρμόζοντας το με μαλακό πανί ή σφουγγάρι και ξεπλένοντας τις επιφάνειες  με  άπλετο νερό.

Απαγορεύετε ρητά η  χρήση πιεστικού μηχανήματος.

Στην περίπτωση των συρόμενων κουφωμάτων, φροντίστε να μην έρχονται σε επαφή οι οδηγοί ολίσθησης με χώμα, ή διάφορα σκληρά στοιχεία. Τα βουρτσάκια θα πρέπει να παραμένουν καθαρά, χωρίς σκουπίδια ή κόλλες. Αναφορικά
με τα ανοιγόμενα, για άριστη στεγάνωση και ανθεκτικότητα, δώστε προσοχή στα λαστιχάκια και λιπαίνετε όλα τα κινητά μέρη του κουφώματος.

Οι βασικές αρχές συντήρησης και καθαριότητας είναι ίδιες είτε αναφερόμαστε σε ρολά , είτε σε σήτες ,  είτε σε κάθε σύστημα αλουμινίου. 

Ο τεχνικός που θα τοποθετήσει τα κουφώματα στο σπίτι σας, θα σας υποδείξει και το σωστό τρόπο ανοίγματος – κλεισίματος, που θα πρέπει να τηρείτε προσεκτικά, ειδικά αν πρόκειται για κουφώματα με μηχανισμούς ανάκλησης.

Εάν παρατηρήσετε μπλοκάρισμα της κίνησης ή δυσλειτουργία , μην προσπαθήσετε να αποκαταστήσετε το πρόβλημα μόνοι σας, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιδείνωσής του.

Η πλέον ενδεδειγμένη λύση σε αυτή την περίπτωση, είναι να καλέσετε τεχνικό εγκαταστάτη  της εταιρείας κουφωμάτων που ανέλαβε την τοποθέτηση.